Japp! Tänkte testa nu när jag ändå är hemma. Blev enligt Richards recept. Fast jag gjorde egen vaniljkesella på laktosfri lättkvarg:) ekovanilj och steviaströ.
Richard's tårta
Botten:
100 g Smör, rumsvarmt
0.75 - 1 dl steviaströ
5 äggulor
4 msk mjölk(missade)
2 dl mandelmjöl
5 tsk bakpulver
Maräng:
5 äggvitor
1 1/2 dl stevia strö
Fyllning:
Valfri
Men jag kör med vaniljkesella(naturell med vanilj i och steviaströ),skivade jordgubbar,vispad grädde och toppar med mera jordgubbar.
Sätt ugnen på 250°. Vispa smör och socker poröst. Vispa ner en äggula i taget. Rör i mjölken. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Vispa vitorna med hälften av sockret till ett fast skum. Vispa ner resten av sockret. Bred ut smeten till botten i en långpanna med bakplåtspapper, 30x40 cm. Bred över marängen toppigt. Strö på mandelspån ( om man vill). Sänk ugnen till 150° grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna. Dela den på mitten. Vispa grädden. Lägg ihop bottnarna med fyllningen emellan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar