lördag 22 november 2008

Kattungeintressenter

har jag haft här idag och det var en ny upplevelse. Många mail visar på att de ser en kattunge som en leksak "nallebjörnen som heter SP Shai om jag förstår rätt till min snart 5 åriga son till julklapp. Undrar om det går till julafton?" Alltså, hur tänker man då? Dels en kattunge till en femåring och dessutom en snäll och medgörlig ragdoll som inte säger ifrån i första taget. Sedan försöka tidigarelägga leveransen?? Jag tror inte alla förstår varför man måste vänta minst 12 veckor på att låta en kattunge lämna sin mamma. Varför det tom är lag på det numer..det är för att skydda katterna. För en katt som inte mår bra psykiskt kanske kissar inne eller förstör väggar eller något annat onödigt. Varför chansa??

1. De ska få ett fullgott imunförsvar
2. De sista veckorna lär de sig mycket av det sociala
3. En omogen katt kan drabbas av beteendestörning

Sedan, som seriös kattungeköpare, var påläst när ni kommer på besök. Det känns inte tryggt att sälja en högt älskad familjemedlem till någon som inte ens bemödat sig att ta reda på grundläggande fakta om rasen. Det är inte konstigare än att man läser på lite om företaget man går på anställningsintervju hos.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men seriöst... Har du haft en sån intressent? Folk är ju inte kloka!

Bra att du reagerar! (...hade förvisso inte förväntat mig något annat.)

Anonym sa...

Hej. Som" kattungeköpare" finns många frågor och framför allt en oro. Är säljaren seriös, är våran nya familjemedlem trygg, frisk,kommer han att trivas hos oss, blir vi godkända av säljaren. Som sonen sa" tänk om det inte blir vi utan någon som inte är schysst mot katten" Det är ett svårt beslut både som köpare o som säljare, att välja rätt. Julklappsköpare borde skaffa en teknikpryl till ungen i stället! En eloge till dig som är hård i dina val av familj till dina älsklingar. Kram Nilla